header-image-2

Nieuwbouw

Dat een goede start belangrijk is geldt ook voor VvE's. Tijdig voor de oplevering van een nieuwbouwcomplex dient de VvE opgestart te worden. De notaris zorgt voor de splitsing in appartementsrechten waardoor er op dat moment een VvE ontstaat. De VvE hoeft meestal nog niet gelijk op dat moment actief te worden, maar wel op tijd voordat het appartementencomplex opgeleverd gaat worden.

Om er voor te zorgen dat het nieuwbouwcomplex vanaf de oplevering verzekerd is, dienen er een aantal belangrijke zaken geregeld te worden. REBO VVE Management zorgt voor het voorbereiden en organiseren van een opstartvergadering. In deze opstartvergadering kan o.a. een bestuur benoemd worden en de begroting vastgesteld worden. Er wordt dan tevens een besluit genomen over de ingangsdatum van de VvE bijdragen. Deze VvE bijdragen zijn nodig om bijvoorbeeld bij oplevering de verzekeringspremie te kunnen voldoen.

De ervaring leert dat veel nieuwe appartementseigenaren behoefte hebben aan informatie over hun VvE. Wat houdt een VvE precies in? Wat wordt de hoogte van de VvE bijdrage? Welke huishoudelijke afspraken kunnen er gemaakt worden met elkaar? REBO heeft ruime ervaring in het begeleiden van de opstart van VvE's. En heeft voor veel projectontwikkelaars haar expertise in mogen zetten.

Een van de referenties is het prachtige project Handelskade in Nijmegen. Ruim 500 appartementen verdeeld over 10 gebouwen met een onderliggende parkeergarage en een binnentuin op het dak van de parkeergarage. Met een VvE-structuur die kennis en ervaring vergt om te managen.

REBO Groep is aangesloten bij: