hero-kbase
Kennisbank REBO VvE Management

Hoe komt de koop tot stand?

Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken (zoals de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte.
Het is belangrijk dat beide partijen het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden, voordat de koopakte wordt opgemaakt. Ontbindende voorwaarden kunnen heel belangrijk zijn voor u als koper, maar u krijgt ze niet automatisch. Dus als u bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde wilt voor de financiering, dan moet u dit melden bij het uitbrengen van uw bod.

Zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen, treedt voor u als particuliere koper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer? Dan zal op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

Of stel je vraag hieronder, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op

Group 1
Group 2

REBO Groep is aangesloten bij: