hero-kbase

Vereniging van Eigenaren: Wat is een VvE en wat houdt VvE beheer in?

Op zoek naar een appartement? Dan bent u de afkorting VvE waarschijnlijk al meerdere keren tegen gekomen. Wellicht stond de VvE bijdrage in het verkoopbericht genoemd of heeft de verkopend makelaar deze afkorting terloops laten vallen. Maar wat is een VvE nu eigenlijk en hoe zit dat nu met VvE beheer? In deze blog vertellen wij (als VvE beheerder in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Laag-Soeren, Rotterdam, Utrecht en Zwolle) u alles wat u moet weten.

Wat is een VvE?

VvE staat voor Vereniging van Eigenaren. De Vereniging van Eigenaren is een overkoepelend orgaan waarvan alle eigenaren in een gebouw automatisch lid worden wanneer ze een appartement kopen. Wanneer u een appartement koopt, koopt u als het ware een aandeel in het gebouw met het exclusieve gebruiksrecht van een afzonderlijk gedeelte: het appartement. Een appartementsrecht kan overigens ook een andere bestemming hebben dan wonen (bijvoorbeeld om te parkeren, als kantoor of als winkel). 

Samen met uw buren bent u eigenaar van het complete gebouw en gezamenlijk draagt u ook de zorg voor het gebouw. De VvE is verantwoordelijk voor het beheer maar ook het onderhoud van het gebouw.

Wat is VvE beheer?

Dat de VvE verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het gebouw betekent niet dat u ook alles zelf hoeft te doen. Er zijn verschillende partijen die het beheer van uw appartementencomplex voor u kunnen doen. U kunt zelf beslissen welke taken u wilt uitbesteden en welke niet. Zo kunt u er voor kiezen om het gehele beheer uit te besteden of bijvoorbeeld alleen het financiële, juridische of technische beheer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden betreft het VvE beheer voor uw VvE? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag met een passend en op maat gemaakt dienstenpakket samen te stellen voor uw VvE.

Vraag een offerte aan

 

 

Of stel je vraag hieronder, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op

Group 1
Group 2

REBO Groep is aangesloten bij: